Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2007

Θεοφάνεια με αναρχία.
Σάββατο ξημερώματα (ανήμερα των Θεοφανείων)ώρα 4 το πρωί χτύπησε το τηλέφωνο.Μέσα στον ύπνο μου το σήκωσα τρομαγμένη. Φυσικά δεν ηταν γιά καλό. Μιά φωνή με πληροφόρησε οτι χτύπησε ο συναγερμός στο κατάστημα μου και οτι είχε ειδοποιηθεί η αστύνομία γιά τον σχετικό έλεγχο.Εάν ηταν κάτι σοβαρό θα μ΄ενημέρωναν.
Περιμένοντας με ξαναπήρε ο ύπνος.Μπορεί να μην ήταν και τίποτε το σοβαρό γιατί το τηλέφωνο δεν ξανακτύπησε.Υστερα από μισή ώρα ομως περίπου χτύπησε το θυροτηλέφωνο. Ηταν το περιπολοκό της αστυνομία.Ηρθαν στο σπίτι, γιατί δεν ειχα κλείσει καλά το τηλέφωνο και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν. Ο αστυνόμος μας πληροφόρησε οτι έγινε απόπειρα διάρρηξης.
Φυσικά αμέσως ντυθήκαμε και τρέξαμε να δούμε τι είχε συμβεί.Εξω από το μαγαζί μας περίμενε αλλο περιπολικό.Αφου μας ενημέρωσαν ευγενικά για το τι ακριβως ειχε συμβεί,αποχώρησαν λέγοντας να κάνουμε εάν θέλουμε μύνηση κατ΄αγνώστων.
Κάποια καλόπαιδα θέλοντας να νοιώσουν την χαρά της καταστροφής, πέταξαν στό κρύσταλλο της βιτρίνας ενα κομμάτι απο πλάκα πεζοδρομίου κι έσπασαν την βιτρίνα.Αμέσως μετα το έβαλαν στα πόδια.Τό κρύσταλλο φυσικά έσπασε, αλλά η τρύπα δεν ηταν τόσο μεγάλη γιά να κλέψουν τουλάχιστον αμέσως.Αναγκαστικά βέβαια κάναμε πρόχειρη κατασκευή γιά να ασφαλίσουμε το μαγαζι από πειθανή ληστεία.Ετσι μας βρήκε το ξημέρωμα.
Η ζημιά αποκαταστάθηκε μετά τρεις μέρες.(Βλέπετε μεσολαβούσαν οι αργίες).Τρίτη ξημερώματα στις πέντε και μιση το πρωί. Επρεπε να μην εχει κίνηση γιά να έλθει ο γερανός μιάς και το κρύσταλλο ηταν πολύ μεγάλο.Η τοποθέτηση κρατησε τρεις ώρες. Να βγει το παλιό, να μπει το καινούργιο.
Και μετά καθαριότητα κλπ.Απίστευτη ταλαιπωρία.
Και όλα αυτά γιατι καποιοι δεν είχαν τίποτε καλύτερο να κάνουν...